Mezei pacsirta!

Mezei pacsirta!

2019-05-22 12:13:46

Hirdetés adatai

  • Feladó: Filipcsin János
  • Feladva: 2019-05-22 12:13:46
  • Lejár: 2019-08-20
  • Ár: 1 Ft

Leírás

Leírás és életmód Pusztáink legjellegzetesebb madara rövidtávú vonuló, csak az igazi tél beálltával repül kissé délebbre, de áttelelő példányaival is rendszeresen találkozhatunk. Legtöbbször a talajon tartózkodik, csak a hangja utal jelenlétére. Nászrepülésekor a hím és a tojó néhány méter magasságban kergetőzik, majd ismét a földre szállnak. A fészkelőterület kiválasztása után a hím nagy magasságokba emelkedve, folyamatosan énekelve hirdeti ki a pár költőhelyét. Nyáron rovarokat, rovarlárvákat, szipolyokat, sáskákat és hernyókat zsákmányol, míg ősszel és télen magvakat fogyaszt. Élőhelye, költése: A nyílt pusztaságok, szántók, legelők madara. Fészkelése a többi pacsirtához hasonlóan a talajon történik. A hím és a tojó közösen alakítja ki a fészek helyét a talaj egy természetes mélyedésében, amit a tojó apró növényi részekkel bélel ki. 4-6 tojást rak, melyeken csak ő kotlik. A fiókák etetéséből mindkét szülő kiveszi a részét. A fiókák félfészekhagyók, azaz még röpképességük elérése előtt elhagyják a fészket, de annak közelében tartózkodnak. Ez idő alatt még a szülők gondoskodnak az etetésről. Évente kétszer, ritkán háromszor is költ.

Cím

Régió: Borsod-Abaúj-Zemplén
Település: Kazincbarcika
Cím: Fő tér 9
Irányítószám: 3700

Filipcsin János
1 Ft
+360648783434

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Kiemelt hirdetések

0.00
Országos, országos megjelenés
2021-08-03
Országos, országos megjelenés
2021-05-13
Kereshet állást, szolgáltatást, terméket!
....
Hirdethet ingyen vagy kiemelten!
....
Minden hirdetése után tombolát kap!
....